Ev Yapımı Makyaj Temizleyiciler Nelerdir? Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri


Makyajınızı iyi mi temizlemeniz gerektiği, tamamen yüzünüze uyguladığınız makyajın yoğunluğuna ve her şeyden önemlisi de maksimum hangi bölgelere makyaj yaptığınıza bağlıdır.

Bolca oranda rimel ve göz kalemi kullanan biriyseniz, bu ürünlerin çoğu çoğu zaman su geçirmez olduğundan makyajınızı temizlemek için daha fazla süre harcamanız gerekebilir. Eğer kullandığınız ruj kaliteliyse veya fazla uyguluyorsanız, aynı şey ruj de ilgilendiriyor olabilir.

Yüzünüzün öteki bölgelerindeki makyajı temizlemek daha kolaydır. İlk olarak yoğun makyajınızı çıkarmak ve “daha derinlemesine” bir temizlik yapmak isterseniz, ılık su ve etkisiz bir sabunla yüzünüzü iyice sudan geçirin.

Unutmayın, bu işlem göz farını, allığı, pudrayı vs. Tamamen çıkarmaz, bunlar için ayrı bir temizleme işlemi daha uygulamanız gerekir. Bu şekilde makyajınızı temizlemek birkaç dakikadan fazla sürmez ve yüzünüz daha güzel, canlı, parlak ve temiz görünür.

Asla makyajınızı çıkarmadan uyumayın çünkü bu durumda gözeneklerinizin “nefes almasına” izin vermediğinizden dolayı ertesi sabah yüzünüzde lekelerle uyanabilirsiniz.

Bu, cildinizin daha çok yağlanmasına ve daha çok akne, sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olur. Çok yorgun olduğunuzda bile makyajınızı temizlemek için beş dakikanızı ayırmalısınız.

Kontakt lens kullanıyorsanız, makyajınızı temizlemeye başlamadan önce lenslerini çıkarmanız gerekir, aksi takdirde makyaj temizleyici gaslınüze kaçıp tahrişe, yanmaya ve hatta lenslerinizin deforme olmasına sebep olabilir.

Naturel ve Ev Yapımı Makyaj Temizleyiciler

Organik yoğurt tarifi: yüzünüze bir kat yoğurt sürün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra bir parça pamuğu veya peçeteyi biraz ılık suyla ıslatıp yüzünüzü paklayın.

Ilık süt: Birkaç yiyecek kaşığı sütü birkaç saniye ısıtın. Bir parça pamuğu süte batırıp ufak ufak bastırarak yüzünüze uygulayın. Makyajın yoğun olduğu bölgelere (örneğin gözlerinize), tahriş etmemeye ve canınızı yakmamaya dikkat ederek daha çok bastırın. Daha sonra iyice durulayın.

Zeytinyağı: Kuru bir cilde sahip olanlar için en iyi seçenektir. Birkaç damla zeytinyağını, nazikçe masaj yaparak yüzünüzün her yerine yayın. Daha sonra peçeteyi ılık suyla ıslatıp yüzünüzü temizleyin. Yüzünüzde çok fazla yağ kalırsa nötr sabun ve ılık suyla yüzünüzü sudan geçirin. Zeytinyağı, hassas bir bölge olan göz bölgesini tahriş etmeyeceğinden göz makyajınızı çıkarmak için mükemmel bir seçenektir.

Badem yağı: Yağlı cilde sahip olan hanımlar içindir. Bu cilt tipinde daha da yağlandırma tesiri göstermek yerine, bu etkinin “yok olmasını” sağlar ve böylece yağlı ciltleri etkilemez. Zeytinyağı ile aynı şekilde uygulayın.

Papatya ve zeytinyağı: Papatyayı kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir parça pamuğu papatya suyuna batırın ve birkaç damla zeytinyağı ilave edin. Yüzünüze, özellikle de gözlerinize uygulayın. Bu karışım, bu kırılgan bölgelere bakım yapar ve gözaltındaki şişikleri ve torbaları azaltır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.