Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Sıcak Su Yerine Hafif ve Ilık Su Kullanın

Sıcak su gözeneklerinizi rahatlatır ve yüzünüzü yıkamayı kolaylaştırır, ancak sıcak su cildinizin daha çabuk kurumasına niçin olabilir.

Yüzünüzü yıkarken ideal su sıcaklığı, ılık sudan sadece bir parça daha sıcak olur. Isı, organik temizleyicidir. Ölü cilt hücreleri ve yağları cildinizden uzaklaştırmak istediğinizde sıcak su harikadır ama cilt kuruluğu ile savaşım içerisindeyseniz bu suyu bir miktar daha ılık kullanmakta yarar var.

Hafifçe Yüz Temizleyicileri Kullanın

Vücut sabunları yüzünüzdeki cilt için çok serttir, bundan dolayı özellikle yüzünüz için yapılmış bir temizleyici arayın.

Bir oldukça sabun bazlı temizleyici, nemi azaltıcı etkiye yol açan sodyum lauril sülfat ihtiva eder.
Yüzünüz için sabun olmayan temizleyiciler daha güvenli olabilir.

Parfüme sahip temizleyicilerden de uzak durmalısınız, çünkü genellikle cildinizi ciddi derecede kurutabilen madde olan alkolü içerirler.

Ayrıca cildinizin dış tabakasında bulunan yağlı molekül türü seramid içeren bir temizleyici kullanmayı da düşünün. Sentetik seramitler cildinizin daha fazla rutubet tutmasına yardımcı olabilir.

Cildini Doğru Kuruladığından Emin Ol

Yüzünüzü yıkadıktan sonrasında asla kuru bir havlu cildinizin üzerine ovmayın. Bunun yerine, yüzünüzü kuru, yumuşak bir havluyla hafifçe vurun.

Potansiyel tahrişi mümkün olduğunca en aza indirgemek için, cildi bir tek 20 saniye yada daha kısa bir süre kurumaya bırakmalısınız.

Yumuşak bir bez kullanın, ancak su emebilen elyaflardan yapılmış olduğundan kararlı olun. Yumuşak havlu yada bez kullanın.

İdeal olarak, yüzünüzü kurutmalısınız doğrusu dokunduğunuzda nemli olmalı fakat çok fazla ıslak kalmamalı. Bununla birlikte, belirli kremleri (Hydrocortisone gibi) kullanacağınızı biliyorsanız, kuru bölgelerde uygulamadan önce derinizin% 100 kuru olduğundan kesin olun.

Yüzünüzü yıkadıktan sonrasında nemlendirici uygulayın.
Bir nemlendirici losyon yada krem, yıkadıktan derhal sonra yüzünüze bol miktarda uygulanmalıdır.

Yüzünüz için kullandığınız nemlendirici krem veya losyon varsa kullanın, ancak zaten bir nemlendirici kullanıyor ve birazcık daha güçlü bir şeye ihtiyacınız var ise, shea yağı, seramid, stearik asit yada gliserin, içeriklerine sahip bir nemlendirici de kullanabilirsiniz. Bunlar cildinizdeki nemin muhafazasından sorumlu olan dış koruyucu tabakayı değiştirmenize yardımcı olan nemlendiricilerdir.

Cildinizi Süt ile Sudan Geçirin

Süt, hem naturel bir temizleyici hem de doğal bir nemlendiricidir.

Ilık süte yumuşak bir bezi batırın, üzerindeki fazlalıkları sıkın. Bezi yüzünüzün üzerine sürüp 10 dakika bekleyin.

Sütteki laktik asit organik fakat nazik bir temizleyicidir. Kızarıklığı azaltabilir ve ölü cildi kaldırabilir.

Sütteki lipidler cilde ek nemle nüfuz edebilir, yüzünüzdeki cildin tekrar nemli, dolgun ve yumuşak görünmesine yardımcı olur.

Yağsız sütün nemlenemeyeceğini unutmayın, bundan dolayı tam yağlı süt tkullanın.

Standartta kullandığınız gece yüz temizleyiciniz varsa, haftada 1-2 gün onun yerini süte burakabilirsiniz.

Süt, makyaj temizlemede etkili olamayacağı için sütü uygulamadan önce yüzünüzdeki kozmetik ürünlerini çıkarmalısınız.

Aloe Vera Maskesi Uygulayın

Bununla ilgili en iyi yol direkt kaynağa geçmektir. Taze bir aloe vera yaprağı kırın ve cildinizi yıkadıktan sonrasında yüzünüze aleo özleri ile hafifçeçe masaj yapın. Durulamadan önce 15 dakika boyunca cildinize bırakın. Bu maske, haftada bir defa çoğunlukla uygulanabilir.

Taze aloe vera bitkileri bulamıyorsanız, aloe vera jeli yada aloe vera içeren bir maske kullanabilirsiniz.

Göz Kapaklarınıza Çok Azca Oranda Hidrokortizon Kremi Kullanın

Göz kapaklarının kurumamasına özellikle dikkat edin. Cilt kuru ve kaşıntılı hale gelirse, kaşıntıyı azaltmak ve cildi yeniden nemlendirmek için dikkatlice hafifçe bir hidrokortizon kremi göz kapakları üzerine uygulayın.

Göz kapaklarınızdaki cildin çok kolay kurumasının sebebi, özellikle ince, kallus tabakası bulunmamasıdır. Bu aynı zamanda hidrokortizonlu kremlerin fazla kullanılması veya uzun süre kullanılması durumunda göz kapaklarını daha da inceltme riski altına sokar.

Uygulamadan önce göz makyajını çıkarın ve uyguladığınızda hidrokortizon kreminin gözlerinize girmediğinden kararlı olun.

Göz Kapaklarınızı Çok Fazla Maskara ile Rahatsız Etmeyin

Yüz için kuru ciltten kurtulmaya çalışırken kadınlar için, kozmetik kaygı yaratan başka bir sebep olabilir. Özellikle Maskaranın, göz kapakları üzerinde negatif bir etkisi olabilir.

En iyi sonuç için standart yüz temizleyicisi yerine gerçek bir makyaj temizleyici kullanın. Çoğu zaman, standart temizleyiciler makyajı tam anlamıyla silmez ve bazıları yıkandıktan sonrasında bile cildin üzerinde kalabilir.

Gerektiğinde Yüzünüzü Kapalı tutun

Dışarıya çıkarken yüzünüzü sert UV ışınlarından korumak için güneş kremi kullanın. Kışın hava soğuk ve kuru olduğunda, dışarı çıkmadan önce yüzünüzün alt yarısına bir atkı sarın.

Güneş hasarı, yüzünüzdeki kuru cilt de dahil olmak üzere cilt problemlerinin çoğunun arkasındaki ana kabahatlulardan biridir. 30 faktör SPF’li bir güneş koruyucu uygulayın. Yüzünüze ağır güneş koruyucuları uygulamaktan kaygı duyuyorsanız, SPF’li yüz losyonunu alın ve bunu standart güneş kremi yerine uygulayın.

Dudaklarınızdaki cildi, minimum 15 SPF olan bir dudak kremi ile de korumanız gerekir.

Kış aylarında, kuru hava cildinizden rutubet emer. Yüzünüzü mümkün olduğunca örtmek için maskeli bir şal veya şapka giyinin; böylece cildi sert kış havasından korursunuz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.