Saç Dökülmesi Neden Olur? Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel Çözümler


Saç dökülmesinde pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Yaş, cinsiyet, genetik, depresyon ve beslenme şekliniz gibi pek çok faktör saç dökülmesine neden olabilmektedir. O yüzden öncelikli olarak kişilerin saç dökülmesindeki ana faktörün ne olduğunu tespit etmesi gerekmektedir.

Saç Dökülmesinin Sebepleri

Genetik olarak saç dökülmesi yaşandığı fazlası ile görülmektedir. Ailenizde saçları erken yaşta dökülen birileri varsa sizde de saç dökülmesi problemi görülmesi oldukça yüksektir.

Özellikle ergenlik döneminde kişilerde saç dökülmesi görülebilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise kişide yaşanan hormonal değişimlerdir.
  • Sistemik rahatsızlıklardan kaynaklı olarak da saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Doğum ve ameliyat sonrasında da saç dökülmesi yaşandığı görülmüştür.
  • Kullanılan ilaçlara bağlı olarak da saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Bu konuda doktorunuza danışmanız yararınıza olacaktır.
  • Demir eksikliğine bağlı olarak yaşanan anemide de saç dökülmesi görülebilir.
  • Geçirilen ateşli bir hastalığın ardından da saç dökülmesi yaşayan insanlar olduğu gözlenmiştir.

Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel Yöntemler

Bıttım Sabunu

Saç dökülmesine karşı en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Kısa bir süre içinde oldukça hızlı ve etkili bir çözüm alabileceğiniz bir tedavi yöntemidir. Ayrıca saçınızın yumuşamasını sağlayarak daha doğal ve canlı bir görünüm almasını sağlamaktadır.

Lavanta Suyu

1 tatlı kaşığı lavantayı 2 su bardağı ölçeğindeki kaynar suya karıştırın. 5 – 7 dakika arasında demlenmesini bekledikten sonra saçlarınızı bu lavanta suyu ile yıkayın. 30 dakika boyunca saçınıza bu lavanta suyunu sürün. Ardından saçlarınızı su ile yıkayarak durulayın.

Zeytinyağı

Faydası saymakla bitmeyen zeytinyağı saç dökülmesinde etkili olan doğal çözümlerden bir tanesidir. Evinizde bulunan bir kap ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 adet yumurtanın beyazını karıştırın. Bu karışımı saçınıza sürdükten sonra bone takarak 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.